lauantai 24. maaliskuuta 2012

Moniosaaja

Becca on jatkanut mainiosti aloittamaansa kilpailu-uraa laajentamalla menestystään myöskin agilityn ulkopuolelle. Se oppii erittäin nopeasti uusia asioita ja kykenee suorittamaan lajien alimmat luokat kohtuu matalin ykköstulos-pistein, sillä totta puhuen Becca ei oikeasti ole aivan täysin kisavalmis vaikka kisoihin menemmekin. Uskon sen tulostahdin hiipuvan tulevaisuudessa, kun hiomattomuus nousee "ongelmaksi" ja ottaa kilpailusuorituksistamme pisteitä pois ylemmissä luokissa. En ole kuitenkaan huolissani tästä, se vaatii vain useampia treenikertoja saadaksemme kaikki liikkeet oikeasti kilpailukuntoon.
Becca on onnistunut suorittamaan useamman lajin soveltuvuusluokan hyväksytysti. Vesipelastuksen SOVE, palveluslajien PAKK ja pelastuksen PESO läpäistiin käytännössä ensiyrittämällä, joten Beccan ensimmäiset tittelit nimen edessä ovat BH RH-E. Noiden suorituksien lisäksi Becca ja Kalgas suoriutuivat paimennuksen perusradasta.

Laumassamme on myös uusia valioita kahdesta eri lajista.

Unia, joka ei ole osoittautunut kovinkaan moniosaajaksi ainakaan toistaiseksi, vaan oppii hyvin hitaasti, innostui täysin koiratanssista ottaessani sen pentuna vain mukaan treeneihin. Alettiin tuolloin treenaamaan muutamia yksinkertaisia koiratanssikuvioita, ja nyt olemme tässä. Unia valioitui freestylestä koiratanssivalioksi eivätkä siltä tunnu loppuvan temput kesken. Unia on selvästi parempi vauhtilajeissa (koiratanssin lisäksi agility) kuin aikaa ottavissa tarkkuuslajeissa. vKTV-F on toistaiseksi kuitenkin tytön ainoa valiotitteli.
Unian paikan freestylekilpailuissa tulee todennäköisesti korvaamaan Thena, vaikka olemmekin Thenan kanssa pohjustaneet koiratanssi-treenaamistamme enemmän heelwork-pohjaisesti. En ole vielä ilmoittanut Thenaa koiratanssikilpailuihin, mutta ilmoitan sen heti seuraavan mahdollisuuden ilmestyessä. Thena suoritti vastikään myöskin poliisikoirien yleiskokeen soveltuvuusluokan, joten päästään kokeilemaan sen kanssa useampaa eri lajia tosimielessä.

Combo on jatkanut tasaisen varmoja suorituksia paimenkokeissa, vaikka ei ole niihin kovin usein päässytkään. Eilisissä kisoissa se teki todella hyvän suorituksen lampailla A3-luokassa ja valioitui tätä myöten paimennusvalioksi. Combon kanssa seuraavaksi meidän täytyy keskittyä tokon hiomiseen, jotta saataisiin EVL-luokasta viimein ykköstuloksia ja sitä kautta myöskin palveluksen tottis-osuudesta. Kummankaan lajin korkeimmasta luokasta Combolla ei ole vielä ykköstulosta.

Leave a Reply