perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kolmen koplan esittely

Tajusin hiljattain selittäessäni mahdollisista tulevista yhdistelmistä pennunkyselijälle, että pitkässä tähtäimessä tarvitsen lisää jalostusmateriaalia. Jätin alustavan kiinnostukseni erään toisen nahkoja kasvattavan kennelin pentueiden varalle kyseisen kennelin vieraskirjaan ja toivon sieltä saavani jossain vaiheessa mahdollisen tulevan jalostusyksilön laumaamme, mutta muutakin oli keksittävä. Vaikka tällä hetkellä näyttää siltä, että nykyisellä jalostusmateriaalilla pystyn hyvin teettämään kutakuinkin seitsemän pentuetta nahkacollieita - mutta mitäs sitten? Yritän toimia pitkällä tähtäimellä.

Siispä otin yhteyttä Alegreen, josta minulle löytyi kaksi junioria sopivasti eri suvuista. Näin Shaghasin koiramäärä lisääntyi kahdella, saanen esitellä uudet tulokkaat:



Psycho's Grala Love eli "Becca", vuotias hyvätapainen soopelinarttu. Odotan innolla sen panostusta sekä harrastuskentillä että jalostuksessa.



Frosten Dreamcatcher, tutummin "Kalgas", myös vuotias koiranalku. Ulkoisesti ehkä ei kaikista ruusuisin yksilö, etuosa on puutteelinen ja ainakin tässä vaiheessa vielä kovin sirppana muutenkin, mutta olen kiinnostunut sen kyvyistä harrastuskentällä. Näyttelyt taitavat jäädä meiltä vähiin, mutta katsotaan mitä saamme aikaan.

Ja jottei uusien koirien virtaus loppuisi täydellisesti tähän, jostain kummasta eksyin ottamaan meille lisää yhden vääränrotuisenkin melkolailla samoihin aikoihin kuin uudet nahkatuonnit kotiutuivat kenneliin. Yksi tämänrotuinenhan minulla on ollut jo aikaisemmin ja pentueenkin olen saatellut maailmaan, joten tavallaan rotu on minulle tuttu - en vain aivan heti kuvitellut ottavani sellaista uudelleen, mutta toisin taisi sittenkin käydä.



Abracadabra's Amazing Athena eli "Thena" muutti meille kodinvaihtajana WeexThex-kennelistä. Entinen omistaja Weeza päätti luopua sakemanneistaan, joista tarjosin kodin yhdelle. Thena on erittäin hyvätapainen saksanpaimenkoiraksi ja se on sulautunutkin laumaamme yllättävän hyvin. Pientä eripuraa on tullut parin muun laumamme dominoivamman nartun kanssa, mutta Thena on pysynyt tasaisena eikä tappeluita ole saatu aikaiseksi. Aivan hurmaava kaveri.

Todennäköisesti en tule pennuttamaan Thenaa itse, mutta pyrin kisaamaan sen ainakin käyttölajeissa loppuun asti. Nythän se kisaa jo paimennuksen ja agilityn viimeisissä luokissa sekä sillä on satunnaisia tuloksia muistakin luokista. Jos joku on kiinnostunut Thenan pennuttamisesta myöhemmässä vaiheessa, minuun voi ottaa yhteyttä asian tiimoilta. Haluan kuitenkin olla itse se, joka sanoo koska narttu on valmis astutettavaksi (eli koska uskon sen olevan kisauransa päätöksessä).

Leave a Reply