torstai 23. elokuuta 2012

Pitkästä aikaa

On vähän jäänyt tämä kirjoittelu viimeaikoina. Unohdin ensinnäkin blogin käyttäjätunnukset ja niitä metsästäessä vietin oman aikani, kun en edes muistanut mitä sähköpostia olen blogille käyttänyt. No, selvisipä onneksi sekin lopulta.

Kesän aikana on tapahtunut paljon kaikenlaista. Ollaan pidetty parisen viikkoa täyttä taukoa kun taas toiset pari viikkoa ollaan saatettu kiertää kilpailuista toiseen eri koirien kanssa. Osa koirista ovat yhä "kesälomalla", tuntuvat olevan sen tarpeessa. Viime kuukausien mittaan olemme kokeneet niin paljon kaikkea, etten voi edes sanoin kuvailla. Uusia valioita on syntynyt lajissa kuin lajissa, viimeisimmät lienevät tulleen haulta ja jäljeltä. Käsitelläänpä kaikken ikävimmät ja valitettavasti myös tuoreimmat uutiset ensin.



BH RH-F B RH-FL A Tk3 vPoK1 Jk3 SchH3 vFIN KVA & TVA vAVA vPVA vKTV vjMV-11 vjNLW-11 vjCANW-12 vESTW-12 vEST & vFIN & vGER & vISL & vLT & vLUX & vSWE & vUSA MVA
Yawn Blackspotted Stickleback, "Smith" on poistunut keskuudestamme. Kennelimme ensimmäinen ja ainakin toistaiseksi myös viimeinen malinois, joka saapui meille jo juniori-ikäisenä.
Smith jätti jälkeensä Lycheen B-pentueellisen jälkeläisiä, joiden menoa on ollut ilo seurata jo tähän mennessä. Smith tutustutti minut perusteellisesti malinoisien kanssa työskentelemiseen ja on se kai itsellekin myönnettävä, että malikka vetää pidemmän tikun pitkäkarvaisemmista serkkuroduistaan. Kiitos kaikesta, Smith, lepää rauhassa. ♥

Muutoin kennelistä poistuivat viime päivien aikana meidän kolmen tolleritytön lauma. Fazia, Unia ja Aesha muuttivat pienimuotoista tolleri- ja corgikasvatusta aloittelevan kennel Flitwickin asukkaiksi.

Uusia tulokkaitakin meiltä löytyy!



Oddfrid's Caught In Action, "One" on yksi niitä koiria, joiden tuloa kenneliin en ollut suunnitellut laisinkaan. Minun oli tarkoitus mennä katsomaan jalostusurosta Oddfrid's kennelin aikuisista koirista tulevaisuutta ajatellen, kun he samalla reissulla kertoivatkin heillä olevasta nahkapentueesta. He kysyivät antaisinko oman mielipiteeni pennuista joten myönnyin ja kolme pentua esiteltiin minulle yksi kerrallaan viisiviikkoisina. Kaikki olivat tuolloin varattuja, mutta muutama viikko myöhemmin kennelin kasvattaja soitti minulle, että lupaavimpana pitämääni urospentua ei koskaan haettu eikä sen varaajasta kuulunut enää mitään, joten pentu olisi vielä vapaa. Tartuin intuitiooni ja lähdin hakemaan pennun kotiin.



Wolfgang von Astfeld, "Javi" on jo jonkin aikaa haaveilemani Saksan tuonti. Herran saamisessa Suomeen meinasi tulla ongelmia, kun kasvattaja olisikin halunnut luovutusiän tultua pitää uroksen itsellään, mutta pysyi (onneksi) sopimuksessa ja saatiin Javi kotiin. Ymmärrän hyvin miksi kasvattaja olisi sen halunnut pitää, Javi on osoittautunut melkoiseksi herrasmieheksi.
Javin suku on hyvin pitkää saksalaista linjaa, jonka toivon olevan hyödyksi tulevaisuudessa Shaghasin linjoissa. Jos olen tyytyväinen kasvatuksen tuloksiin saatan hakea myöhemminkin Saksasta tuontikoiria kenneliin.



BH Vk2 Tk1 vAVA vPVA vKTV-S
Praise And Recognition of Bang Bang, "Reia" kotiutui meille aikuisiällä toisesta kennelistä. Yhteiselo onkin lähtenyt sujumaan jo vallan mainiosti, Reia oppi nopeasti kotikentällämme agilityn perusteet ja se viimeisteli valiotittelinsä lajista hyvin lyhyessä ajassa kanssani. Koiratanssivalio se oli jo tullessaan, muiden lajien kanssa ollaan jatkettu treenaamista ja toisiimme totuttelua. Reia toimii yllättävän varmasti myös omien lampaidemme kanssa. Se muistuttaa olemukseltaan minua jo edesmenneestä koirastani Yatvasta, ja vaikkei näyttely-ura avautunut yhtä mallikkaasti, saas nähdä jättääkö Reia yhtä vahvan panoksen jalostuslinjoissa kuin Yatva aikoinaan.



BH Tk1
Na Vaya Mi Roja, "Sinko" - tässä sitä sitten ollaan. Minä, joka vannoin etten ota enää yhtäkään bordercollieta Judyn jälkeen Shaghasiin. Pitkäaikaisin bordercolliehaaveeni kuitenkin toteutui ja saimme kenneliin täysin työlinjaisen bordercollien työlinjoihin keskittyneestä kennelistä. Sinkon lempinimi on sille kyllä täysin nappiosuma, ja vaikka vauhdikkaita koiria on ennen tätä Shaghasissa ollut useampiakin, Sinkon kanssa toimiminen ja sen työstäminen on vienyt ideani koirankoulutuksesta aivan uusiin ulottuvuuksiin. Kovinkaan lupaavasti emme ole kisauraamme vielä aloittaneet, mutta jahka tästä totumme työskentelyyn toisemme kanssa niin ehkä niitä tuloksiakin alkaa sieltä tippumaan ajan kanssa. ;)

Mutta sellaisia uusia karvaturreja meillä on kennelissä tällä erää. Vielä yksi tricolor-värinen nahkauros olisi tuloillaan parin viikon päästä, varasin eräästä nahkoja kasvattavasta kennelistä viisipäisestä pentueesta ainoan trikkiuroksen. Trikkejä tuntuu Shaghasissa olevan valtaosa, mutta värinä se on ehdottomasti kaikista helpoin yhdistelmiä suunnitellessa joten suosin erityisesti trikkiuroksia.

Judylle on suunnitteilla pentuja Merlen kanssa, joskaan ei Shaghasin nimiin vaan kennel Lowryderiin. Judy tullaan astuttamaan hyvin pian, joten aikataulullisesti pentue ei ole enää hirveän kaukana.
Sen sijaan Shaghasin ensimmäiset poikkeukset tekevät tuloaan. Vaikka niin vannoin, ettei Shaghasiin tule muita kuin nahkapentueita, oli pakko antaa periksi, kun halusin pennuttaa kyseisen nartun täysin itse. Huuru on astutettu viimein Fanylla, ja ainakin toistaiseksi olen urosvalintaani tyytyväinen. Fany on vanha ja charmikas herra, jonka kanssa ei kuitenkaan ole kilpailtu kummemmin vaikka se kisakentillekin olisi nuoruudessaan varmasti sopinut.

Tällaista tällä erää, ainakin nyt loppui ajatus kesken siitä mitä olisi pitänyt vielä kertoa. Tulen palaamaan myöhemmin aiheeseen ainakin Huurun pentujen kohdalla. :)

Leave a Reply