sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vetämällä valioksi

Tätä päivää olen odottanut varmasti kuin kuuta nousevaa! Valjakkokisoja järjestetään niin harvoin otettuna huomioon etteivät Dustyn suoritukset ole kisoissa koskaan aina yhtä hyviä kuin treeneissä, joten kokemukset kisoista olisivat tarpeen useamminkin kuin olemme päässeet kokemaan. Dusty on kilpaillut usein valjakossa joko yksin tai kahden koiran valjakossa erään toisen kennelin nartun, Virvan, kanssa ja ainoastaan kerran elämässään juossut kolmen koiran valjakossa ihan hyvin tuloksin.

Puolentoista vuoden aikana olemme ehtineet käymään läpi kisan jos toisenkin.. Virvalla on ranking-pisteitä yhdistyksen mukaan huimasti reilu sata vain juoksemalla Dustyn parina, mutta siltä puuttuu vielä valionarvoon oikeuttava tulos, joka Dustyltä löytyy.

Dusty saavutti valjakko-valionarvon!!

Olen ihan onnesta mykkä, ensimmäinen oma valjakkovalioni. Dusty on nyt saavuttanut aivan kaiken ja vähän enemmänkin kuin mitä olisin koskaan uskaltanut toivoa. Vannotin itselleni, että sen on oltava valjakkovalio ennen kuin lupaan sitä jalostukseen, joten sen aika olisi kai tullut. Kovin paljoa saavutettavaa Dustyllä ei enää kisakentillä ole ellemme tähtää sen kanssa pelastukseen tai maastoesteille (en oikein usko että ryhtyisimme siihen leikkiin sen enempää kuin mitä meillä tuloksia kyseisistä lajeista jo on). En tosin yhtään tiedä kelle nartulle Dustyä uskaltaisin antaa, olen tehnyt sen kanssa aivan mielettömästi töitä eikä taipaleemme ole ollut lainkaan helppo, joten en haluaisi antaa sitä ihan mille vaan nartulle. Yleensä en perusta tittelirivistöistä nii paljoa, mutta haluan että narttuunkin on panostettu jonkun verran otettuna huomioon suuri työnsarkani Dustyn kanssa.

Olen toki miettinyt vaihtoehtoa, että lainaisin Virvaa jalostukseen ja astuttaisin sen Dustyllä.. Virva ei ole kisannut ihan yhtä paljoa muissa lajeissa, mutta sen tulokset valjakkopuolella puhuvat puolestaan. Jos se onnistuisi valioitumaan vielä tokosta (yhden EVL1 -tuloksen päässä) sekä valjakosta (yhden REKÄ-JOH1 -tuloksen päässä) se saattaisi soveltua ihan hyvin pentueen emäksi. En ole kuitenkaan ollut niin paljoa huskypiireissä viimeisen parin vuoden sisään etten tiedä kuinka yleinen Virvan suku nykyään on. Aikaisemmin se tuntui olevan lähes ongelma, sillä Virvan isä Kuutamon Virdis tuntui löytyvän vähän joka suvusta.

Tietty jos jollakulla tämän tekstin lukeneella on ehdotuksia, niitä otetaan mielihyvin vastaan, tai edes kommentteja Virvan käyttöön. Olen asian kanssa vähän pulassa. :D

Leave a Reply